Diario de una invasión zombie, J. L. Bourne

Dins el gènere zombie, aquesta és una obra mestra!

La novel·la pretén anar dictant les vivències d’un soldat de la Marina dels Estats Units en format diari, quan el nostre món es veu arrasat per una enfermetat molt estranya. Al principi tot és molt confús, sembla que el brot de la epidèmia es focalitza a la Xina, però ràpidament s’estén fins que tot el planeta en resulta afectat. Els que moren de mort natural s’aixequen convertits en morts vivents. Els que moren de manera tràgica també… sembla que la humanitat està condemnada, i de fet en pocs dies queden ben poques bosses de resistència a nivell planetari. Una d’aquestes bosses de resistència és la que ens fa de fil conductor, per mitjà d’un marine que quan veu quin desastre s’està començant a gestar decideix fer cas omís de la crida a files que li fa l’exèrcit i quedar-se parapetat a casa. Disposa d’un petit arsenal i queviures per resistir unes setmanes. Aviat però s’adona que no està sol, i és que un veí també està parapetat a casa seva.  Junts aconsegueixen escapar amb un avió civil que el protagonista sap pilotar, només per continuar les seves peripècies per a mantenir-se amb vida.

Molt amè i molt interessant de llegir, això si, només per als afeccionats al gènere.

 

Soy el número quatro, de Pittacus Lore

“I am number four” és el títol original del llibre escrit per Pittacus Lore. La intenció és fer-ne tota una saga, aquest n’és el primer exemplar, del que se n’ha fet una pel·lícula (o de la pel·lícula se n’ha fet el llibre, abans sempre era el paper abans que el cel·luloide, però ara vés a saber!).

 

Aquesta història està emmarcada absolutament dins el gènere fantàstic, i hem recorda a la sèrie de Herois, on hi havia tot un seguit de personatges amb poders extraordinaris. En aquest cas resulta que d’un planeta anomenat Lorien devastat per una raça també alienígena aconsegueixen escapar in-extremis 9 membres joves anomenats guardians, amb poders especials que encara no s’han manifestat, i els seus 9 corresponents mestres per a guiar-los en el seu procés d’aprenentatge. La única sortida és anar a la Terra, on viuen des de fa 10 anys amagats entre nosaltres. El problema és que la raça alienígena conqueridora els segueix i no només vol acabar la seva feina començada a Lorien, la de aniquilar completament la espècie, sinó que planeja destruir també el nostre planeta, després d’haver exhaurit tots els seus recursos naturals.

Una novel·la per passar l’estona, que tindrà molta tirada per al públic adolescent. De lectura molt ràpida i amb suficients elements per a mantenir la intriga fins al final, que es deixa perfectament preparat per a una continuació propera si l’èxit acompanya.

Extreure massivament arxius de subcarpetes

M’he trobat que no hem satisfà la manera com el Calibre (el programa que tothom utilitza per a gestionar la seva biblioteca digital) s’ocupa de la col·lecció de llibres de l’ebook. Si més no no he trobat la manera de modificar-ne el funcionament més bàsic, que és que ens crea una carpeta per cada autor i allà ens col·loca tots els llibres que hi coincideixen.

Jo preferiria gestionar-ho tot des de l’ebook, i segurament localitzar les lectures per temes hem resultaria molt més útil. Com que ja porto temps amb el calibre i com he dit no m’acaba de resoldre la papereta – considero que és un assumpte important, ja que segons el moment hem pot venir de gust llegir novel·la fantàstica o històrica, un tema econòmic o empresarial o bé qualsevol altra cosa- i ara mateix la operativa passa per saber quin autor ha escrit el llibre que vull llegir, anar-lo a buscar navegant per les diferents pantalles d’autors i finalment quan el localitzo ja hem queda guardat a l’apartat de lectures recents, però és una castanya al principi.

I darrerament m’he adonat que per a evitar la interposició del Calibre passo directament els llibres a la targeta SD, sense la intermediació del programa, pel que hem queden els arxius despullats allà on els he deixat. I justament és el que prefereixo!

Així que decidit. Abandono el calibre. El desinstal·lo dels ordinadors i a partir d’ara la única cosa que hem perdré és lo xulo que era navegar per la biblioteca digital veient les portades i la breu descripció. Que de fet és per a l’únic que l’emprava!

Ah! I per cert, per a poder desmembrar la meva biblioteca sense tornar-me boig (havia de treure els arxius de cada carpeta per a dipositar-los tots junts en una carpeta mare, he trobat un truc genial que deixaré per a la posteritat:

  • Entres a la carpeta mare
  • Apretes la tecla F3 (que correspon a la recerca)
  • Escrius a la casella de recerca . i apretes Enter
  • Selecciones els arxius que vols traspassar
  • Copies o retalles, segons el que desitgis
  • Empegues allà on vulguis.
Genial, oi?

Actualitzar el firmware del Boox Wolder correctament

Si no teniu ni idea del què és el firmware, o el Boox Wolder… no cal que continueu llegint.

 

Si pel contrari heu arribat aquí després d’infructuosos intents d’actualitzar la ditxosa maquineta… Esteu de sort!

 

Tot es troba a internet, però no és senzill. Ara ho simplificarem molt i molt.

El Boox és un llibre electrònic que per aquestes contrades ha comercialitzat la casa Wolder. És un bon aparell, el que falla és el suport tècnic (inexistent) que faciliten els qui tant alegrement comercialitzen l’aparell.

Resulta que el distribuïdor (no goso dir-li fabricant, ja que els de wolder no fabriquen res, si de cas seria Onyx International qui ho fa) en un moment determinat d’eufòria encara facilitaven actualitzacions per als seus aparells (concretament per al model Boox A60, parlo). I la darrera actualització va ser la versió de firmware 1.4 20100901. I va ser la darrera no perquè la casa mare (Onyx International) deixés de facilitar-los actualitzacions, sinó perquè algú va cometre un error imperdonable i no hi havia manera de seguir actualitzant l’aparell.

Bé, doncs aquí acaben els vostres maldecaps, ja que a internet ho expliquen tot divinament, encara que en anglès i potser per alguns és complicat d’entendre.

Per començar, el Boox es basa en una versió de Unix molt bàsica, pel que és susceptible d’executar comandaments no previstos en un principi pel fabricant (això a títol merament informatiu, no cal pas que hi toqueu res! Més ben dit, NO hi toqueu res, encara convertiríeu l’ebook en una esplèndida  però prematura ferralla tecnològica!). El que si que ens caldrà és executar alguns passos molt senzills per a permetre desbloquejar el kernel de l’aparell.

Us deixo les instruccions per a solucionar el problema, però ULL! Realitzeu qualsevol modificació sota la vostra entera responsabilitat, ja sabeu que jugar amb el firmware pot acabar amb la vida de qualsevol aparell, i aquest no n’és cap excepció! A mi m’ha funcionat i per això crec que pot interessar a altres persones:

En aquesta pàgina ho explica tot. És imprescindible seguir exactament els passos del primer post, concretament la darrera part, i cito:

Els següents passos només s’han d’aplicar si el vostre aparell actualment té la versió de Wolder 1.4 amb el codi de data  20100901 instal·lat i et trobes que no pots actualitzar el firmware:

1. Descomprimeix l’arxiu i col·loca tots els arxius dins el directori font de la targeta SD (preferentment prèviament formatejada )
2. Engega el teu Boox i vés al directori font de la targeta SD on acabes de copiar els arxius.
3. Clica sobre l’arxiu que s’anomena: kernel_update.oar
4. Veuràs durant uns instants una icona de rellotge pampalluguejant. Desapareixerà de seguida
6. Col·loca qualsevol actualització del firmware al directori fons de la targeta SD. (en el meu cas he utilitzat el darrer disponible: 1.5.1 20110629)
7. Actualitza el dispositiu (cal extreure primer el llapis, obrir la part superior de la carcassa posterior, amb la punta del llapis presionem el botó on hi diu RESET mentre mantenim apretat el botó OK de la part del davant del dispositiu. Deixem d’apretar el botó de RESET però encara mantenim uns segons apretat el botó de OK. Quan apareix a la part inferior de la pantalla que s’està actualitzant, podem deixar d’apretar el OK. I paciència, que ja està tot.

 

Els arxius necessaris per a procedir a fer això són aquí sota, simplement baixeu, descomprimiu i copieu tots els arxius a la SD directament:

Arxius per reparar l’error de Wolder

Arxius per axtualitzar a la versió 1.5.1 20110629 

Sort en les actualitzacions!