Xoc de reis. Cançó de gel i foc (2), de George R. R. Martin

Vist que el primer llibre m’havia enganxat molt, i que encara hem quedaven 4 llibres més per a posar-me al mateix nivell d’aquells que fa anys que segueixen la saga (i fins hi tot la sèrie de tv, tot hi que crec que aquesta no porta tant de temps), no m’ha quedat més remei que continuar llegint. Com que els estic llegint sense ni un dia de descans entre un i l’altre no tinc massa clar què passa en cada un dels llibres i per tant no m’atreveixo a comentar-ne res englobat en una entrada particular. Actualment ja estic a la meitat del tercer i el quart i el cinquè ja els tinc preparats.

Només una cosa. Segueix enganxant de mala manera.

 

Joc de Trons. Cançó de gel i foc, de George R. R. Martin

Aquí si que he topat amb un llibre que m’ha enganxat del tot. I a més forma part d’una sèrie que de moment ja té 5 volums, i el sisè està al forn!

És una novel·la de gènere fantàstic que ens situa en una època medieval, amb tots els aspectes típics medievals i alguns de fantàstics d’afegits. Hem recorda d’alguna manera a la trilogia de El senyor dels anells. Es fa difícil dir qui és el protagonista, perquè imagino que com a bona sèrie es tracta d’obrir mil històries paral·leles i anar-ne tancant alguns fils de tant en tant. El necessari per a mantenir l’atenció del lector i despistar-lo continuament.

La història comença narrant la vida del senyor d’Hivèrnia, un territori (comtat?…) situat al nord del nord del nord del reialme on hi regna el rei Robert, amic íntim del senyor d’Hivèrnia, lord Stark. Eddard Stark. Aquest es veu embolicat en una troca novel·lesca  (el joc dels trons) en que hi ha assassinats, conspiracions, traicions, guerres i màgia, tot barrejat amb animals terrorífics i una enigmàtica zona al nord de l’anomenat Mur.

Són vuit-centes pàgines en que amb prou feines es pot deixar el llibre. Totalment recomanable. I ara a per la segona part!

Afganistan. Cronicas de un corresponsal de guerra, Jorge Melgarejo

 

Fa més d’un mes que vaig llegir aquest llibre, però no va ser prou interessant com per a fer-ne una petita nota al blog en aquell moment.

Ara he decidit reprendre el blog amb les darreres lectures i toca fer-ne cinc cèntims. No és un llibre espectacular, ni tan sols és apassionant, però té alguna cosa d’interessant que t’empeny a llegir fins al final. El llibre relata la experiència d’un corresponsal de guerra a l’Afganistan (el títol no enganya) i l’autor descriu experiències extremes al costat dels lluitadors afganesos per la seva llibertat. Es relaten moments d’alta tensió en que el corresponsal ha de fugir juntament amb els seus amfitrions de bombardejos i atacs preventius i de càstig. És un relat cru, aparentment realista i sense afegir ni treure res. Interessant per conèixer de primera mà una realitat que ens ha arribat als occidentals d’una manera si més no partidària.