El templario, de Michael Bentine

Les meves preferències literàries darrerament sembla que han patit una lleugera variació, declinant-se més cap a la novel·la històrica (i els que tinc preparats són temes similars, encara que més actuals). Aquesta vegada es tracta de la història d’un jove hospitalari aspirant a cavaller templer que per fervor religiós s’embarca cap a Terra Santa, a participar en les croades. Lluita contra Saladí i les seves tropes i al costat de Ricard Cor de Lleó d’Anglaterra durant la tercera croada (el 1191 DC). La novel·la s’emmarca en un període polític molt convuls i posa l’accent en la cabdal importància del fet religiós i sobretot cristià en el món occidental. No resulta farragosa amb les descripcions, que sense desaparèixer són concises i de poca extensió, i tracta els temes de la lleialtat, l’honor, l’amor i la mística, a més de la traïció, la cobdícia i la venjança.

Una novel·la relativament curta que passa ràpida i enganxa molt. Recomanable si us agrada una mica la temàtica de l’alta edat mitjana, els croats i els templers.

Deixa un comentari