Com aconseguir capturar el so del pc

Avui se m’ha presentat un problema que he hagut de resoldre tirant de google.

Resulta que estic interessat en capturar l’audio que emet la targeta de so del pc. Això pot interessar-nos per exemple per a gravar la radio en streaming, converses amb el skype, música en streaming, diàlegs o cançons de películes, sons o músiques de jocs… i segurament moltes altres coses que ara no hem venen al cap.

La qüestió és que tot hi instal·lant alguns programes que suposadament aconsegueixen això mateix, no hi havia manera de treure el so net, que no fos el so del micròfon, que òbviament es sentia fatal un cop ho escoltaves.

Investigant una miqueta resulta que el windows 7 disposa d’aquesta possibilitat però francament amagada.

Males llengües diuen que és per a evitar donar ales a la pirateria. No ho sé. El cas és que s’han de seguir alguns passos (senzills) per a activar-ne aquesta capacitat.

El primer pas és instal·lar uns drivers que ens permetran tirar endavant el projecte. Els drivers en qüestió són de Realtek i es poden trobar en aquesta pàgina: http://www.realtek.com.tw/

Un cop arribats aquí hem d’anar a la pestanyeta “Downloads” que hi ha a la part superior, i allà elegim la opció que posa “High Definition Audio Codecs (software)”.

Actualment la primera opció on ens porta aquesta elecció correspon al sistema operatiu Windows 7. Si n’estem utilitzant un altre doncs clicarem al que pertoqui. Això ens baixarà al nostre pc un arxiu zip que segurament podrem instal·lar directament. S’ha d’instal·lar i reiniciar l’ordinador.

Un cop reiniciat, cal fixar-se que a la zona inferior de la pantalla (on hi tenim el rellotge) hi ha una icona que representa un altaveu de color blanc. Hi posem el ratolí al damunt i cliquem amb el botó dret. Al menú que ens apareix, clicar sobre “Dispositius d’enregistrament”.

A la finestreta que se’ns obre, clicar a l’interior de la finestra però fora dels dispositius existents, amb el botó dret, i elegir que es mostrin els dispositius inhabilitats.

Ara si que podem elegir, finalment, el famós Stereo Mixer, o Mezcla estéreo en castellà. Que és el responsable que ens permetrà fer les ansiades gravacions. L’hem de convertir en predeterminat (botó dret damunt del Stereo Mixer per a fer-ho).

I ja està. Ara ja podem capturar l’àudio que passi per la nostra targetra de so, amb diferents qualitats, dependrà del programa capturador. Un bon programa per fer-ho és el Super Mp3 Recorder Professional. Senzill i efectiu.

Aquesta informació l’he aconseguida gràcies a aquest enllaç.

A gaudir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *