El mercader, de Coia Valls

Aquesta és una novel·la històrica ambientada al segle XIV, quan a Barcelona hi arriba un mercader (Jaume Miravall) amb la seva família, provinents de Reus. Hi arriba amb molta ambició i poques possibilitats, però poc a poc creix, no sense dificultats i arriba a convertir-se en un dels mercaders referents de l’època. És una lectura ràpida i amena, similar en molts aspectes amb L’església del Mar, ja que totes dues es situen a la mateixa època i a la ciutat de Barcelona. I a més la construcció de l’església embasta algunes parts importants de les històries. Narra les aventures empresarials, però també humanes i amoroses del protagonista i la seva família, amb tot un seguit d’embolics importants i que van duent la història per viaranys sovint sorprenents. L’autora també ens trasllada d’ambient, duent-nos a València, Tortosa… i fins Alexandria. Passant per atacs pirates a alta mar, malalties com la pesta i desgràcies com grans inundacions.

Molt recomanable la seva lectura.

Deixa un comentari