LibreOffice encara no està llest

Segur que molt de vosaltres ja sabeu que la suite ofimàtica estrella, la substituta perfecta del Microsoft Office, és l’Openoffice. Un projecte opensource, d’ús gratuït totalment compatible amb els documents generats per la famosa suite de Microsoft.

Resulta que fa un temps que està tenint problemes per a continuar la seva trajectòria per històries de drets, i els desenvolupadors han decidit tirar pel dret i crear una nova suite, filla de l’Openoffice però lliure de les seves regulacions. Aquesta nova suite es diu LibreOffice, i és una evolució de l’Openoffice, amb alguns canvis més aviat a nivell estètic. De fet fins hi tot el número de versió concorda amb la que hauria estat la nova versió de l’Openoffice.

Fa anys que treballo amb l’Openoffice, i realment sempre ha complert les meves expectatives. I ara si cal migrar a LibreOffice, ho faré. De fet ja ho vaig fer, però està clar que hem vaig precipitar. Libreoffice està en versió Beta 3, el que vol dir que no es recomana per entorns productius. Encara no. I la realitat és que funciona lleugerament pitjor que l’Openoffice. No hem refereixo a l’estabilitat, sinó a la velocitat. És sensiblement més lenta. Imagino que anirà millorant, però de moment convé esperar.

Una resposta a “LibreOffice encara no està llest”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *