Avast Internet Security en català

El món dels antivirus i les suites de seguretat és ben curiós. N’hi ha tants com vulguis però mai cap et protegirà al 100% de tot. Per molt onerós que resulti.

Jo ja he utilitzat al llarg dels anys Mcafee, Kaspersky i sobretot Norton. Però el darrer i el que m’està  resultant més agradable, amb un preu contingut, és l’Avast. En la seva versió completa de Internet Security. No sé si és el millor, però m’ofereix 2 anys de cobertura per 3 ordinadors amb la mateixa llicència, amb actualitzacions constants, sense resultar massa pesat per al sistema… cosa que els altres no podien pas presumir-ne, d’això.

Ho tinc clar, si n’haig de recomanar algun, és aquest. Cap virus (tot hi que hi ha hagut força intents). Coixeja amb l’antispam, això si.

Però el motiu de dedicar-li un article no és tant per les seves bondats, com per la estratègia d’incorporar multitud d’idiomes. Jo el vaig comprar en anglès, i la instal·lació se’m va fer en castellà. I ara trastejant m’he adonat que si anem a la opció Configuració (dalt a la dreta del programa), hi ha una pestanya d’Idioma, i allà, si cliquem a Afegir altres idiomes, podem triar el català, entre moltíssims d’altres. És una traducció acurada i perfectíssima. Tant, que no recordo haver tingut mai un antivirus-firewall en català. I vaja si fa il·lusió! Si només les empreses tinguessin la decència d’oferir localitzacions dels seus productes en la llengua pròpia del nostre país!

Deixa un comentari