Actualitzar el firmware del Boox Wolder correctament

Si no teniu ni idea del què és el firmware, o el Boox Wolder… no cal que continueu llegint.

 

Si pel contrari heu arribat aquí després d’infructuosos intents d’actualitzar la ditxosa maquineta… Esteu de sort!

 

Tot es troba a internet, però no és senzill. Ara ho simplificarem molt i molt.

El Boox és un llibre electrònic que per aquestes contrades ha comercialitzat la casa Wolder. És un bon aparell, el que falla és el suport tècnic (inexistent) que faciliten els qui tant alegrement comercialitzen l’aparell.

Resulta que el distribuïdor (no goso dir-li fabricant, ja que els de wolder no fabriquen res, si de cas seria Onyx International qui ho fa) en un moment determinat d’eufòria encara facilitaven actualitzacions per als seus aparells (concretament per al model Boox A60, parlo). I la darrera actualització va ser la versió de firmware 1.4 20100901. I va ser la darrera no perquè la casa mare (Onyx International) deixés de facilitar-los actualitzacions, sinó perquè algú va cometre un error imperdonable i no hi havia manera de seguir actualitzant l’aparell.

Bé, doncs aquí acaben els vostres maldecaps, ja que a internet ho expliquen tot divinament, encara que en anglès i potser per alguns és complicat d’entendre.

Per començar, el Boox es basa en una versió de Unix molt bàsica, pel que és susceptible d’executar comandaments no previstos en un principi pel fabricant (això a títol merament informatiu, no cal pas que hi toqueu res! Més ben dit, NO hi toqueu res, encara convertiríeu l’ebook en una esplèndida  però prematura ferralla tecnològica!). El que si que ens caldrà és executar alguns passos molt senzills per a permetre desbloquejar el kernel de l’aparell.

Us deixo les instruccions per a solucionar el problema, però ULL! Realitzeu qualsevol modificació sota la vostra entera responsabilitat, ja sabeu que jugar amb el firmware pot acabar amb la vida de qualsevol aparell, i aquest no n’és cap excepció! A mi m’ha funcionat i per això crec que pot interessar a altres persones:

En aquesta pàgina ho explica tot. És imprescindible seguir exactament els passos del primer post, concretament la darrera part, i cito:

Els següents passos només s’han d’aplicar si el vostre aparell actualment té la versió de Wolder 1.4 amb el codi de data  20100901 instal·lat i et trobes que no pots actualitzar el firmware:

1. Descomprimeix l’arxiu i col·loca tots els arxius dins el directori font de la targeta SD (preferentment prèviament formatejada )
2. Engega el teu Boox i vés al directori font de la targeta SD on acabes de copiar els arxius.
3. Clica sobre l’arxiu que s’anomena: kernel_update.oar
4. Veuràs durant uns instants una icona de rellotge pampalluguejant. Desapareixerà de seguida
6. Col·loca qualsevol actualització del firmware al directori fons de la targeta SD. (en el meu cas he utilitzat el darrer disponible: 1.5.1 20110629)
7. Actualitza el dispositiu (cal extreure primer el llapis, obrir la part superior de la carcassa posterior, amb la punta del llapis presionem el botó on hi diu RESET mentre mantenim apretat el botó OK de la part del davant del dispositiu. Deixem d’apretar el botó de RESET però encara mantenim uns segons apretat el botó de OK. Quan apareix a la part inferior de la pantalla que s’està actualitzant, podem deixar d’apretar el OK. I paciència, que ja està tot.

 

Els arxius necessaris per a procedir a fer això són aquí sota, simplement baixeu, descomprimiu i copieu tots els arxius a la SD directament:

Arxius per reparar l’error de Wolder

Arxius per axtualitzar a la versió 1.5.1 20110629 

Sort en les actualitzacions!

4 pensaments quant a “Actualitzar el firmware del Boox Wolder correctament”

 1. Estàs per aquí, encara? He fet tot el que dius i s’ha actualitzat!!!! Moltes gràcies. Una pregunta: és possible posar l’idioma espanyol? (millor seria el català, però ja no pregunto …) Salutacions cordials. Agustí, des de Santa Coloma de Farners

  1. Salut Agustí!

   Records per Santa Coloma… Quina experiència!

   T’agraeixo el comentari! I me n’alegro que t’hagi funcionat. Jo diria que no es pot posar en castellà, de fet juraria que jo el tinc en anglès. Però per les poques opcions que hi ha realment no es fa necessària una traducció, i en anglès fa menys mal d’ulls, no?

 2. Hola,

  T’escric després de gairebé 5 anys que hagis escrit aquesta entrada al teu bloc perquè acabo de comprar-me el llibre electrònic que comentes. Bé, és el mateix però té un altre nom, perquè a part dels noms que comentes Wolden Boox, i Onyx Boox A60, també es va comercialitzar com a Bebook Neo. Aquest darrer és el que m’he comprat jo.

  Et volia demanar si aquests passos que comentes són per qualsevol actualització de firmware o només quan el firmware t’ha donat un error prèviament?
  Volia provar-ho, però abans vull demanar-te, no sigui que me’l carregui acabat de comprar.

  Una altra cosa, aquest és l’últim firmware disponible? Sé que fa molt de temps que vares publicar aquesta entrada i que potser el teu lector estigui agafant pols a unes golfes, però jo sóc nou al món dels llibres electrònics i volia començar per un e-reader econòmic (m’ha sortit superbé de preu gràcies a eBay). I ja posats a actualitzar el firmware, volia posar-li el més recent. 🙂

  Moltes gràcies! Salutacions cordials d’un català que viu a Oxford, Anglaterra.

  David

  1. Molt bon dia des d’Andorra David!

   Tingues en compte que jo només sóc un neòfit i el que et puc comentar pot no ajustar-se a la realitat, però segur que ho faré amb la millor de les intencions. Sé que es va comercialitzar sota altres denominacions comercials, i de fet l’actualització del firmware que encara conservo al servidor a l’abast de tu i qualsevol altre interessat en actualitzar el seu ebook et deixa el ebook perfectament actualitzat però et canvia la pantalla d’inici per una d’aquestes altres denominacions (ara no recordo quina). Jo particularment fa temps que m’he passat a una tauleta de samsung que hem permet moltes més possibilitats, però per llegir el llibre electrònic és insubstituïble.

   COmprova sobretot quina versió del firmware tens, i si segueixes els passos no hauries de tenir cap problema. A mi hem va donar moltes satisfaccions, i vaig poder llegir-hi molts llibres! No recordo haver tingut cap problema amb el firmware prèviament a l’actualització. Suposo que quan parlava a l’entrada del blog dels problemes, era perquè vaig trobar que era molt complicat de trobar com actualitzar, i actualitzar efectivament. No sé si posteriorment la casa wolder va donar suport a les actualitzacions, però amb aquest dispositiu es va cobrir de glòria. Jo et diria que provis d’actualitzar. L’aparença del dispositiu no serà tant casposa! Molts records als expatriats! ;-P

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *