Vigilància permanent, d’Edward Snowden

Aquest és un llibre que qualsevol que estigui mínimament interessat en la privacitat i seguretat de les nostres dades, tant les que posem públicament a disposició (al facebook, instagram, whatsapp, telegram, skype, gmail, hotmail…) de les grans corporacions com aquelles que no sabem que servim en safata de plata (videoconferències, Alexa, compres virtuals, jocs, fotografies i vídeos familiars o privats, ús dels dispositius, trucades telefòniques, càmeres de videovigilància, bases de dades de trànsit…) a les mateixes grans corporacions, petites empreses i administracions, hauria de llegir.

El mateix autor escriu que fins hi tot per ell mateix es fa complicat entendre l’abast mundial, absolut, de la recopilació de dades, mètriques i l’abús que se n’està fent per part del govern dels Estats Units, que és el que ell coneix. És aclaparadora aquesta lectura. Millor si es tenen alguns coneixements tècnics per acabar d’entendre la majoria dels conceptes que es mencionen. Per la resta, és un plec de descàrrec de culpes de l’autor envers imagino la justícia americana i la seva opinió pública, que lluitar contra les acusacions d’un estat no deu ser gens fàcil, i si és aquest encara menys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *